Dieuwertje Boonstra

diewertje_kleed_1
In 1996 ben ik in Hillegom komen wonen, ik was toen 2. Ik ben dan inmiddels ook een echte Hillegomse. Met een passie voor politiek en bestuur heb ik European Studies gestudeerd. Het is dus ook niet vreemd dat ik in de Hillegomse politiek terecht ben gekomen.

Ik woon in het centrum van ons dorp. Op dit moment mis ik, door de pandemie, het bruisende leven en gezelligheid in de straten, maar ik weet dat dat strakjes weer terug gaat komen en dat ik dan weer kan genieten van het veel gezelliger geworden centrum. Ik houd er van op een terrasje te zitten met een drankje. Nu doe ik dat door op een kleedje neer te ploffen in het park met vriendinnen, een kop koffie en een goed gesprek. Daarnaast ben ik veel buiten te vinden, wandelend, fietsend of in de zomer suppend door de sloten en watertjes van Hillegom.

diewertje_terras

Wat mij voldoening geeft binnen de Hillegomse politiek is dat ik daardoor mee mag denken over thema's die mij zeer na aan het hart liggen. De jeugdzorg bijvoorbeeld, onze jongeren zijn de pilaren van de samenleving, wij zijn de toekomst. Daar en tegen zijn onze ouderen degenen die het dak boven ons omhoog hebben gehouden. Wij kunnen niet zonder elkaar. Voor zowel onze Hillegomse jongeren als ouderen lijkt de toekomst onzeker, aan ons dus de taak om deze groepen te horen, te ondersteunen en samen te kijken hoe we met zijn allen verder kunnen gaan. De komende periode ga ik me daar voor inzetten.