Jan van Rijn

Wethouder

Jan_paard
Ik woon ruim 25 jaar in Hillegom en getrouwd met Linda, zij is wel een rasechte Hillegomse. We hebben samen een zoon, een dochter en een hond. Helaas (nog) geen eigen paard maar binnen het gezin zijn wij gek op de paardensport en derhalve regelmatig te vinden op de prachtige manege die Hillegom rijk is. Tevens zitten wij als gezin veel op het water, we hebben een bootje waarmee we de Hillegomse wateren graag bevaren.

Ik heb voor de gemeentelijke politiek gekozen omdat vandaar daadwerkelijk invloed uitgeoefend kan worden op beleid die inwoners direct merken. Mijn hoop, toen ik begon, was dat we met minder regels meer maatwerk aan de inwoners zouden kunnen bieden. Realiteit is, dat overheid en provincie nog veel invloed hebben, regels maken en budgetten beheren. Toch blijft mijn drijfkracht gericht op meer maatwerk voor inwoners, al gaat dat langzamer dan ik zou willen. Regels moeten alleen opgesteld worden als het echt niet anders kan, overbodige regelgeving mag wat mij betreft zo snel mogelijk verdwijnen. 

Jan_op_de_boot

Jan_plus_hond
Ik wil graag sociaal beleid voeren, dat past bij mij als persoon. Tevens wil ik stimuleren dat waar burgers zelf zaken ontwikkelen dat zij daar ook in geholpen worden. Daarom ben ik zo trots op de inwoners van het Julianapark die zelf dit mooie park met elkaar hebben ontworpen, ingericht en er nu samen van genieten. Ze hebben daarmee een heerlijke plek gecreƫerd voor de hele buurt.