Jeroen Nederpelt

Jeroen_Schaatsen
Ik ben Jeroen Nederpelt en ben 28 jaar. Mijn hele leven woon ik al in Hillegom. Net als mijn vader trouwens, Peter Nederpelt. Ik heb een bestuurskundige achtergrond en werk op dit moment bij de gemeente Den Haag als adviseur Concerncontrol binnen de afdeling financiën. In deze functie hou ik samen met mijn collega’s zicht op de financiën van de gemeente Den Haag. Iets wat ik voor de gemeente Hillegom ook belangrijk vind. In mijn vrije tijd speel ik graag een computerspelletje met mijn vrienden of loop ik een rondje hard.  

Sinds 2018 ben ik Raadslid voor BBH, daarvoor was ik bestuurslid van de partij. Raadslid zijn vind ik niet altijd makkelijk, want er spelen binnen Hillegom ook heel veel (tegenstrijdige) belangen, waardoor het moeilijk is iedereen te bedienen. Regelmatig leidt dit tot discussies met mijn vrienden, ouders en andere bekenden. Wat ik mooi vind aan BBH is dat we een fractie zijn met totaal verschillende achtergronden. Dat levert tegengestelde meningen op tussen elkaar, maar uiteindelijk zorgt dat in mijn ogen juist voor afgewogen besluiten. Het is een uitdagende, maar ook hele leuke taak om zo actief met het dorp bezig te zijn waar ik woon en ook trots op ben. De afgelopen jaren is de uitstraling en de leefbaarheid van Hillegom er echt op vooruit gegaan met mooie parken en een fijn centrum.   

Jeroen_Familie
Toch zijn er ook genoeg uitdagingen in Hillegom. Een daarvan is het woningtekort. Veel Hillegomse jongeren zijn op zoek naar betaalbare woonruimte en dat is de laatste jaren alleen maar moeilijker geworden. Als raadslid van de BBH zet ik mij extra in voor deze uitdaging. We zijn al hard aan de weg aan het timmeren met onder andere de Ringoevers, het Patrimonium, de Vossepolder, het Elzenhof en tal van andere projecten, maar wat mij betreft mag daar nog wel een tandje bij.